TING DU IKKE BØR SI TIL EN ANNEN

Halla, bloggen! Hvordan har dere det, fine leserne mine? Jeg har det ganske fint akkurat nå. Er på Kolbotn. (På besøk hos venner). Jeg har blogget lite i det siste grunn av forskjellige ting selv om lite motivasjon var største problemet mitt. Men nå er jeg faktisk tilbake:)

I dag har jeg tenkt å skrive litt om hva man ikke burde si til en annen person. Noen er mer folsømme og kanskje mer sårbare enn andre på forskjellige måter. Så derfor er det jo alltid viktig å tenke før du sier noe, spesielt folk du ikke kjenner så godt.

-Aldri kom med dårlig kommentar om noens utseende.

Dette er med utseende og hvordan folk ser ut. Du behover aldri å snakke stygt om hvordan noen ser ut. Om hun/han er feit, lav, høy, for tynn, osv.. Det var en gang jeg sa til ei jente at hun måtte begynne å trene for å gå ned i vekt og det var fordi hun klaget mye over at hun var feit.:) Her er jenter mer sårbare enn gutter, tenker jeg.

Det jeg selv personlig tok så personlig som jeg husker så godt var at ei jente prøvd å fortelle meg hvordan bra og dårlig jeg hadde sminket øyebrynene mine. Og da sa hun at øyebrynene mine ikke så like ut.

Det var litt rart sagt av henne, syntes jeg da. Jeg synes jo aldri at dette med brynene er så ille for å si det sånn. Hun kjente jeg ikke så godt heller. Dette er jo ikke noe stort men dette kan fort gjøre en dagen dårlig.

Det er mange tusen bedre måte å fortelle ting på. For eksempel vil du gjerne fortelle noen at de har på seg noe de ikke burde har på seg. Da trenger ikke du å være redd for å si det. Det er bare å si det på en bedre måte så personen ikke klarer å bli irritert.

Det kan hendte at personen gjør det den gjør med vilje, så bare la ordene dine bli sagt på en god måte. Håper at du skjønner noe her!!! Jeg føler at jeg forveksler forskjellige ord.

Vi blogges, fine mennesker♥

9 kommentarer

Bardeaux

30.04.2017 kl.17:14

Jeg tror du har brukt riktige ord (denne gangen), men skrev forsømme i stedet for følsomme ;) Dette er et bra, viktig tema, som er mer aktuelt enn noen gang! Generasjon "perfekt" skal liksom være perfekt på alle måter: skole, utseende, fritidsaktiviteter. Ord oppfattes forskjellig. Folk er følsomme på forskjellige måter. Jeg tror vi må bort fra å skille mellom gutter og jenter, men lære oss å kommunisere bedre.

Naima

30.04.2017 kl.17:17

Bardeaux: Takk takk! Bra at du sier at dette er viktig og aktuell tema.:) Og ja, vi burde lære å kommunisere bedre.

Bardeaux

30.04.2017 kl.17:16

En annen side ved dette blir jo omtalt i den danske TV-serien som blir vist på NRK: Fake er vårt skjønnhetsideal. I den første episoden kommer jentene fra et røft område i Danmark, så de har nok et tøft miljø og noen uttrykker jo at de har opplevd ting ingen skal oppleve :( Uansett, for disse danskene og for generasjon perfekt, har utseende blitt et skall - en maske, en rolle -et liv som egentlig ikke er deres eget.

Naima

30.04.2017 kl.17:18

Bardeaux: Åja! Denne høres jo spennende ut.:)??

Bardeaux

30.04.2017 kl.18:18

De gangene jeg har vært i USA blir jeg imponert over at ungdom (ikke de på film men i virkeligheten) har lært at det å dømme eller karakterisere andre, ikke er særlig sosialt akseptabelt. Det er ikke sikkert de alltid gjør det riktige, men de vet at de skal uttrykke følelser i stedet for å dømme. Mange både her og der bruker jo også uttrykket: hvis du ikke har noe positivt å si om en person - la vær å si det. Dessverre, ender mange med å si eller være på en stygg måte, ved å si eller gjøre noe positivt - passiv aggresjon.

Victoria Larsen

30.04.2017 kl.18:18

så sant! Kjempe fine bilder :D

Naima

30.04.2017 kl.19:48

Victoria Larsen: Tusentakk:)

Bardeaux

30.04.2017 kl.19:43

Kvinnelandslaget på ski hadde tidligere kjempeutfordringer med dette med å snakke om utseende. Vekt, styrke, og fasongen på kroppen kan være faktorer som avgjør de hundredelene som gjør at man kommer først. Trenere og ledelse må ta dette opp med utøverne, men i en periode gikk dette veldig galt og ble knyttet til at mange fikk spiseforstyrrelser. Nå har de tydeligvis økt kompetansen på dette, men det viser jo hvor komplisert det er.

Bardeaux

01.05.2017 kl.00:50

Motivasjon er utfordrende, og dess jo raskere vi lærer å styre og kontrollere vår egen motivasjon, dess raskere greier vi å nå målene våre ;) Det vil alltid være ting utenfor vår kontroll: været, årstidene, pollen, familie, venner, sjefen, osv, osv. Hvordan unngår vi at "verden utenfor" oss selv ødelegger for oss?

Skriv en ny kommentar

hits