VILLE TA EN CELLEPRØVE -MEN SA AT JEG KUN VILLE TA EN BLODPRØVE

Okay. Jeg vet at noen av dere kommer sikkert til å tro at jeg er dum. Det du får tro for jeg gjør det selv.

I dag hadde jeg jo lege timen jeg ventet så lenge på. Klokken 1300 faktisk. Jeg sto opp kl 1000 i dag og gjorde meg klar for timen. Endelig var jeg der selv om legen kom en halv time forsent. Så var legen en mannlig lege. WTF! Jeg forventa ikke dette i det hele tatt. Fastlegen min er på permisjon helt til mars neste år. Og denne mannlige legen er vikar for henne. Dette var helt syk.

Jeg var jo der for å ta en celleprøve egentlig. Men så sa jeg til han at jeg kun villa ta en blodprøve bare fordi han var mann.:( Jeg spurte han også om man kunne ta blodprøve for celleprøve. Så sa han at det ikke finnes noe blodprøve for å få sjekket om man har livmorhalskreft. Herregud! Jeg ble klar over igjen at jeg fortsatt ikke har vokst nok. I hodet da. Jeg har 1 gang før mistenkt at jeg hadde brystkreft. Og det å få disse tankene er det skumleste jeg vet om.

Men helt ærlig som sagt er det veldig lite sjanse for at jeg har kreft. Selv om jeg ble livredd og skremt nok en gang, så vet jeg nå at det ikke er noe. Jeg håper ikke å få kreft. Det hadde vært en ubeskrivelig følelse. Jeg har jo mange fine og store drømmer som jeg har lyst til å oppfylle på egenhånd. Det hadde vært drit kjipt å skulle dø som 21-åring.

Nå har vi allerede spist en skikkelig god middag. Men akkurat nå sitter vi i MAX-BURGER sammen. (Jeg og ei venninne). Du forstår jo det å dra på McDonald's og MAX-burger bare fordi det er free WiFi der. Hehe! Vi er egentlig her bare for at jeg skal få publisere dette innlegget. Dere aner ikke hvor mye venninna mi irriterer seg over det at jeg blogger. Uansett vår plan er at vi skal gå rundt, se mer i byen og knipse en del bilder. Jeg er jo litt velkledd i dag. Også kommer det en video senere i dag. Gleder meg! Ha en fin ettermiddag kjære fine leser

10 kommentarer

liveterherlig93

20.04.2017 kl.15:37

huff:/ du har nok ikke det

Naima

20.04.2017 kl.15:45

liveterherlig93: Jeg håper det ikke:)??

Bardeaux

20.04.2017 kl.18:00

Det hadde nok vært smart å la ham ta celleprøven, men det betyr ikke at du er dum - Som du sier har du kanskje ikke vokst nok i hodet? :o Så får vi håpe at "hodet vokser fort" :p Hahaha. En lege jeg møtte hadde en "morsom" karakteristikk av undersøkelser av innvandrerkvinner for 25 år siden og nå. Men jeg tror jeg bare skal fortelle den på oppfordring. Det er trolig en ganske sann beskrivelse av utviklingen over noen tiår, som kan virke morsom når kulturforskjellene lager utfordringer i slike situasjoner. Livmorhalskreft er nok veldig annerledes enn andre former, fordi følgene kan bli dramatiske fort. Celleprøvene er vel for å avdekke om det kan utvikle seg kreft, så man kan gjøre noe med det før det er for sent. Når det først har utviklet seg kreft, kan dette avdekkes med blodprøver, tror jeg. Problemet er at konsekvensene av å ikke oppdage denne formen, før det har blitt kreft, er vanskelig for mange. Derfor er det viktig at helsepersonale - uansett om det er mann eller kvinne - får tatt celleprøven med en gang du har mistanke. I USA tror jeg de anser dette så viktig at alle kvinner innkalles årlig til celleprøve, hvert år. Jeg er ikke lege, eller har tenkt å bli det :p men jeg er ganske sikker på at du ville vært sikker på at du hadde livmorhalskreft, hvis du hadde det. Poenget er at du vil stoppe en utvikling, før det blir kreft i livmorhalsen. Dette krever en celleprøve, og kan ikke avdekkes av blodprøve. Hvis "det verste" skulle ha skjedd, noe hverken Liveterherlig93 eller jeg tror, er det ikke noe i veien for å jobbe med drømmene sine. De aller fleste overlever kreft. Det er LIVET de fleste ikke overlever. Hahahaha. Etter et langt liv, skal vi alle dø. Før det må vi jobbe for det vi synes er viktig. ;)

Naima

20.04.2017 kl.18:44

Bardeaux: Her har du jo skrevet mye. Men nei jeg tror ikke og håper ikke at jeg har kreft. Da må jeg bare fortsette å jobbe med drømmene:)????

Bardeaux

20.04.2017 kl.18:26

Et tips til blogging når man er sammen med andre, er kanskje å publisere på faste tider eller på annen måte sette av tid, så man ikke ødelegger "kvalitetstid" med venner og familie ;) Hvorfor skal de bruke tid med deg, hvis du har hodet gravd ned i en mobil?

Naima

20.04.2017 kl.18:45

Bardeaux: Hehehe! Nei da. Det må tåle det. Blogging er viktig. Og det tar jo ikke så mye tid. ??:)

Bardeaux

20.04.2017 kl.18:52

NAIMA: mange venner lager "mobilfri" tid, når de er sammen. Da kan man fokusere på tiden sammen, i stedet for å bruke tiden på noen som ikke er der, og som kan få oppmerksomhet en annen gang.

Naima

20.04.2017 kl.18:57

Bardeaux: Hhh, kanskje:)

Mohammedgelle

21.04.2017 kl.01:57

I love you Naima you are my inspiration.

Naima

21.04.2017 kl.09:04

Mohammedgelle: Love you too, Sxb. Thank u so much:)

Skriv en ny kommentar

hits